Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Kniha pana Hudce

2. 11. 2009

Jiří Vacek

hudec_uvod_na_ceste.jpegNa Morávku také přijel pan Hudec, významný učitel, organizátor a propagátor jógy v Brně ještě za dob totality. Dříve jezdil pravidelně, ale v poslední době pro nedobré zdraví nemohl. Luděk napsal pěknou knížku „Úvod na cestu k moudrosti“ podtitul „Moderní cesty poznávání“. Knihu mně a Jirkovi daroval s věnováním „Svému váženému duchovnímu učiteli Jiřímu Vackovi s vřelými díky“ a jsme v ní i uvedeni. Je vlastně úvodem do džňána jógy...

 

Nezapomeňme!

4. 11. 2009

Jiří Vacek

Ještě vzpomínka na Český Malín

... Kdo byli zločinci, kteří se dopustili tohoto činu a mnoha jim podobných? Běžní Němci a nikoliv, jak jsme mateni, nějací nacisté. Otcové rodin, synové německých matek. Ty dobře věděli, čeho se jejich děti a manželé dopouštějí a přáli jim vítězství a povzbuzovaly je v jejich zločinech. Do ubohých obětí mají daleko. Na konci války mělo být „konečné řešení českého prostoru“. Rozuměj vyvraždění našeho celého národa. Můžeme si myslet, že by Němci hromadně odmítli se na ní podílet?...

 

Druhý týden setkání na Morávce

4. 11. 2009

Jiří Vacek

Po výměně mnoha účastníků druhý týden meditace byla slabší. Projevila se také již moje únava. V průběhu týdne jsem byl asi dvakrát večer zcela vyčerpán a musel odpočívat – nešel jsem na odpolední nebo večerní meditaci.

 

Vrána k vráně sedá, stejný stejného si hledá

6. 11. 2009

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

KV opět předvedl, že je skutečně komunistickým věstníkem. Miluje komunismus a komunisty, a proto hází špínu na jejich odpůrce. Komunismus i komunisty oslavuje jako ušlechtilé. To je jediné vysvětlení, proč je příslušník zločinecké organizace F. Drtikol ušlechtilý a odpůrce komunistů zlý.

 

Sdělení přátelům i čtenářům

7. 11. 2009

Jiří Vacek

Někdy je mně vytýkáno, že věnuji příliš pozornosti sporu s představiteli Tomášovců. I když věnuji potřebný prostor dění kolem sporu s Tomášovci, není pravda, že se paměti „Jak jsem hledal Boha“, nevěnují ničemu jinému. To je účelová lež představitelů Avataru, aby od nich odradili čtenáře. Paměti jsou nesmírně cenným zdrojem poznatků o duchovní praxi. Zkušenosti hledajících, které líčím, jsou zcela jedinečné a poučné pro všechny duchovní praktiky.

 

Dva dopisy

9. 11. 2009

Jiří Vacek, Martin Námešný, Jaroslav Macháček

Dostali jsme dva dopisy, které se vztahují jak k praxi naší stezky, tak i stezek jiných. Jelikož jsou podnětné pro duchovní praxi, otiskuji oba. Velmi oceňuji jejich věcný tón i styl, a také znalost toho, o čem pojednávají. Tak nějak si představuji výměnu názorů na duchovní náměty: bez nenávisti a sprostoty uraženého ega, které vše ví a vše zná a vzteká se, že někdo má jiný názor, ač ve skutečnosti vůbec nerozumí tomu, o čem chce druhé přesvědčit, aby mu věřili.

 

Neuvěřitelné

10. 11. 2009

Jiří Vacek

Ty tam jsou doby, kdy jsem si myslel, že každý, kdo má zájem o esoterní učení, je výjimečný člověk. Není a zdaleka nemá vždy dokonce ani dobrý charakter.

 

Co je demokracie?

10. 11. 2009

Jiří Vacek

Často se říká, že demokracie je diskuse, ale již se nedodává, že mluvení není totéž co práce. Ve správný čas musí řeči skončit a je nutné začít jednat. Jinak utrpí všichni jen škodu. Někdy nenapravitelnou. S rozhodnutím většiny vždy někdo nebude souhlasit. Do demokracie proto i nevyhnutelně patří schopnost podvolit se většině i proti vlastnímu názoru.

 

Spor o advaitu

12. 11. 2009

Jiří Vacek, Jiří Cipr

Jirka, kdysi náš přítel, který s námi dříve jezdil dokonce na týdenní meditace do Protivína, nám napsal. Dopis zveřejňuji celý. Nejdřív jsem na něj nechtěl odpovídat. Jelikož jeho názory nejsou ojedinělé, proto tak činím.

 

Přehled stezky

13. 11. 2009

 

Nastavené zrcadlo

13. 11. 2009

Jiří Nykl

Vážení přátelé, s potěšením můžeme sledovat růst aktivit společenství přátel Jiřího Vacka. Dobré výsledky jsou nepřehlédnutelné a svědčí o pevném základu na kterém jsou postaveny. Duchovní hodnota meditačních setkání je provázena jasnými metodickými pokyny, které se osvědčily v praxi a účastnici mají možnost čerpat z bohatých zkušeností Jiřího Vacka, jeho žáků a všech, kteří jsou ochotni ke sdílení. Důležitá je možnost duchovního růstu, v podmínkách, které musely být vytvořeny poctivým úsilím přátel tohoto společenství.

 

Když narcis píše recenzi – M. Pařík

14. 11. 2009

Jiří Vacek

KV – Komunistický Věstník, 29. 10. 2009

Když vyjde dobrá duchovní kniha, všichni upřímní hledající mají radost. Ne tak pan Pařík: doslova vztekem plive na autora i recenzenta knihy „Úvod na cestu k moudrosti“. Co mu na Luďkovi Hudcovi vadí? Že svou šikovností a osobní statečností za komunistické diktatury udržel v Brně jógický oddíl vzdor veškerému komunistickému nátlaku.

 

Tři druhy rozhovoru a několik řečnických triků

16. 11. 2009

Jiří Nykl

Čerpáno z knihy Our Mission IV (strana 35-42) od Kundalího dáse

Když se bavíme s různými lidmi a slyšíme někoho odpovídat na otázky nebo vést hovor, může nám občas připadat něco v nepořádku. Často zjišťujeme, že dotyčný se u mně vyhýbá odpovědi, že převádí hovor na úplně jiné téma a nechce slova používat k tomu, aby se přiblížil realitě a pravdě, ale ke sledování svých zájmů. Málokdo si uvědomuje, že to není věcí náhody. Většinou to bývá promyšlený přístup člověka k zastírání jistých skutečností, anebo v lepším případě si člověk jen nechce připustit svou nedokonalost, a proto podvědomě reaguje nekorektním způsobem.

 

O těch hodných komunistech aneb jak povraždili 25.000 polských důstojníků

17. 11. 2009

Jiří Vacek

Ve čtvrtek 5. 11. večer jsem sledoval na ČT2 pořad „Zločin jménem Katyň“ Doslova se mně zmocnila hrůza, když jsem se díval na mrtvá těla tisíců Poláků, které komunisté v Katyni postříleli.

 

Meditační maratón v klubovně Duchovní Srdce 17.11. 2009 - promluvy JV

17. 11. 2009

Jiří Vacek

... Uvědomme si důkladně, že naše stezka je stezkou k Bohu a stezkou Boží. Není to nějaká stezka sebezdokonalování ega, ale je to právě naopak - rozpouštění ega, rozpouštění překážek, které Bohu v nás, který je v našem nitru, brání v Jeho působení. Proto se s obrovskou láskou a touhou po Bohu obraťme do svého nitra, a když to budeme činit trvale a opakovaně a neustále, tak ten Bůh v nás se začne jakoby probouzet a začne nám pomáhat tím, že se budeme zbavovat nesprávných názorů, nesprávných sklonů a budeme je nahrazovat pravdivým poznáním a tím, čemu se říká ctnosti. Ty nejsou něčím chvályhodným, proč bychom si zasloužili chválu, ale jsou nanejvýš věcí praktickou, protože nás chrání před zlými nárazy karmy...

 

Tajuplná návštěva

20. 11. 2009

Jiří Vacek

... Dobrý večer, dnes nás na maratónu navštívil Saji Baba ze Širdi. Jeho vizi jsem měl během pránájámy při otevřených očích. Seděl vedle vás, nohu přes nohu, šátek na hlavě a usmíval se. Vše bylo zalito světlem. Milá návštěva. Přeji vše dobré...

 

Pokora

22. 11. 2009

Jiří Vacek

Není to tak, že by pokora byla důležitá jen na začátku stezky a s naším pokrokem by pozbývala na důležitosti. Právě naopak, pokora musí neustále růst a uvolňovat v nás prostor pro působení Boha. Vrcholem pokory je rozpuštění samotného ega, na jehož místě stane sám Bůh – vědomí Já jsem.

 

Zakusili peklo

24. 11. 2009

Jiří Vacek

... Zapsané a přeložené výpovědi jsou obsaženy ve spisku Dr. M. Rawlingse „Do pekla a zpět“. Popisované stavy jsou skutečným peklem, i když bez čertů s vidlemi a kotly s vařící vodou. Nejsou proto o nic hrůznější, ale spíše naopak. Blíží se k popisům nepříznivých bardických stavů z tibetských spisů. Na jejich základě autor vyvrací nebezpečnou lež, že nás všechny po odložení těla očekává světlo, láska a blaženost bez rozdílu, zda jsme byli dobří či zlí, usilovali o poznání nebo nikoliv. Potvrzení, že peklo existuje, nalezneme také v knize S. Grofa „Lidské vědomí a tajemství smrti“. Zážitky, které prožívali jeho pacienti, lze rovněž označit za „pekelné“...

 

Miloš Tomáš: Jiří Vacek, sprostý lhář

25. 11. 2009

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Milošovi již nezbývá nic než sprostota. Doporučuji, aby si jeho článek každý přečetl. Pochopí, co je Miloš zač. Miloš se dokonce svými výroky již dopouští trestné činnosti. Není náhodou, že kdykoliv napíši článek o komunistech, že se z KV ozvou výkřiky strašlivé zloby. Proč asi?

 

E-mail od Luďka Hudce

25. 11. 2009

Jiří Vacek, Luděk Hudec

... Slušný člověk a zejména duchovní aspirant se ke komunistům nedává, což dokazuje i Luďkův případ. Vstupovat do zločinecké organizace pro svůj osobní prospěch je vždy morálním a zejména duchovním selháním. Takový člověk ani neví, co je správné rozlišování, vivéka, a proto není ani duchovní ani ušlechtilý...

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky