Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Důrazné připomenutí

1. 3. 2009

Jiří Vacek

Zjišťuji, že někteří hledající z naší skupiny nepochopili dobře, co v poslední době tolik zdůrazňuji: zásadní důležitost společenství a naší nauku o praxi. Oboje je klenotem, jak dobře vědí buddhisté, a nejen oni.

Nechci, abychom se stali dogmatickou, fundamentalistickou skupinou, ale ani bezbřehým seskupením, které nemá svá pravidla ani účinnou praxi, kterou bychom mohli nabídnout opravdovým hledajícím.

 

Mirek Hruška

4. 3. 2009

Jiří Vacek

... Nechuť k úsilí dále rozvíjet poznání a patrně i přesvědčení o vlastní duchovní dokonalosti zřejmě způsobily, že Mirek zanedbal práci s myslí. Její řízení, rozlišování a rozpouštění negací. To je častý případ zejména pokročilých hledajících: nedostatek pokory a pýcha, která se projevuje jako přeceňování vlastní duchovní výše, které nemůže nic uškodit. To je zhoubný omyl...

 

Jedno potřebné

8. 3. 2009

Jiří Vacek

Vědomí je největší moc, jaká existuje. Proto platí: Átmavičára, obracení pozornosti vědomí na samo vědomí, je naše stezka od jejího začátku až do jejího konce, jímž je uvědomění Boha Já jsem a nepřetržité spočívání v něm. Kdo proto nedělá átmavičáru, posiluje své ego a zaplétá se silou svého vědomí do světa neboli dělá lokavičáru.

 

Jasný sen

8. 3. 2009

Jiří Vacek

(doplněk k předchozímu článku)

Některé duchovní sny jsou velmi nesrozumitelné - alespoň pro mne. Trvá někdy dlouho, než jim porozumím, někdy sen nepochopím vůbec. Ten dnešní byl velmi jasný, tak jasný, až jsem se smál, jak je Šakti či Duch svatý vynalézavý, když nám chce něco sdělit.

 

Jak Šakti vede

8. 3. 2009

hledající A.M.

... Článek o bibli mě oslovil natolik, že jsem si u Vás objednala hned všech sedm dílů a začala číst. Od té doby jsou Vaše knihy mým nejlepším společníkem, rádcem i průvodcem. Můj život dostal konečně smysl. V žádných jiných knihách jsem nenalezla to, co ve Vašich. Konečně mám jasno i v pojmech...

 

Semináře v Záježové

10. 3. 2009

Jiří Vacek

O pořádání seminářů v Záježové se se mnou nikdo neradil ani mně o nich přímo nezpravil. Je to chyba již z toho důvodu, že na čem spočine pozornost vědomí Já jsem, v tom začne působit i jeho síla a věci dostávají správný spád.

 

Záježová: konečně jasno

16. 3. 2009

Jiří Vacek

Pořadatelé semináře konečně veřejně odhalili své úmysly, které se tak dlouho snažili utajit. Ve středu večer 11.3. mně před meditací předal Petr Kouba několik vyjádření, které uvádím. Každé mluví jasně.

 

Priznanie

18. 3. 2009

Jiří Vacek

... Jinak to, co Mirek provádí, je názorný příklad velkého duchovního provinění, jímž je „pohoršování maličkých“. Neustále žasnu nad lehkomyslností i pokročilých hledajících, s jakou překračují duchovní zákony, jako by se na ně nevztahovaly. Ježíšovo, že by pro takové lidi bylo lépe, aby je hned utopili, jim nic neříká. V dalším vtělení a není vůbec jisté, že bude opět na zemi, budou nesmírně trpět a naříkat, že trpí nespravedlivě...

 

KV slouží márovi neboli ďáblovi

21. 3. 2009

Jiří Vacek

... KV je nástroj Avataru, který nám má znemožnit rozšiřování duchovní literatury. Kdo z toho má mít prospěch, je zřejmé. Čtenáři nikoliv. Za jejich zájem se jen skrývá. Brání je proti našim údajným „nechutným obchodním praktikám“. Naše praktiky nejen čtenářům neškodí, ale jsou pro ně nesmírně výhodné...

 

Meditační maratón v klubovně Duchovní Srdce 21.03. 2009 - promluvy JV

21. 3. 2009

Jiří Vacek

Tak se s pomocí Boží pustíme do práce a ona to velká práce je a spočívá hlavně v odstraňování překážek poznání, nikoliv ve vytváření něčeho, co tu není, ale v uvědomění si toho, co tu je a v rozpuštění všeho, co tomu překáží. Překáží tomu i třeba naše nerozpuštěná karma. Všichni jsme v průběhu mnoha vtělení ublížili mnoha bytostem, způsobili jim větší či menší utrpení, proto je máme prosit každý den za odpuštění, vyjádřit svou lítost nad tím a poslat jim lásku a čistého vědomí, abychom  alespoň trochu ten svůj dluh splatili.

 

Boží tvorba?

26. 3. 2009

Josef Šťastný

(reakce na článek pana Paříka z 9.3.2009 na www.kauza-vacek.blogspot.com)

...   Neboli: samsára, život v egu, není boží tvorbou. Boží tvorbou může být jen to, co je božské. A snadno nahlédneme, že svět, ve kterém žijeme, božský není. Pokud někdo si toto neuvědomuje, nemá ani důvod, proč by duchovně usiloval, leda že by celým svým srdcem miloval Boha, což je vlastně také výraz nespokojenosti se stavem ega...

 

O zlu v nás

27. 3. 2009

Josef Šťastný

(reakce na článek pana Paříka z 23.3.09 na www.kauza-vacek.blogspot.com)

Když někdo píše o zlu, ještě neznamená, že má plnou mysl zla. Může tak činit pro poučení druhých na základě úspěšného vyrovnání se se zlem v sobě. Přesně to podle mě dělá pan Vacek. V zásadě je možný dvojí přístup: buď se na základě toho, co pan Vacek píše, zamyslím nad sebou nebo to, co píše, obrátím proti němu. Z čeho budu mít asi větší užitek?

 

Jak je to se zlem?

29. 3. 2009

Pavel Janda

V této úrovni dvojnosti a polarit vedle sebe existují dobro i zlo. Zlo je často relativní a subjektivní – co se jeví jako zlo, může se ukázat dobrem a co je pro jednoho zlo, je pro jiného dobro. Např. je někdy součástí vybíjení karmy, někdy nás upozorňuje na záležitosti, situace, které ještě nemáme zvládnuté či může mít podobu trestu jako výchovného prostředku či ochrany ostatních před lumpy. Takže z pohledu bytostí v této úrovni žijících zde, zlo je a každý se s ním v nějaké podobě jistě setkává.

 

Jak KV loví duše

31. 3. 2009

Jiří Vacek

... Celý případ jen dokazuje, jak se KV chápe každé možnosti nám uškodit a využít ji ve svůj prospěch. Velkou radostí jim proto dělá chování některých našich přátel, kteří se chovají neeticky nebo se snaží nás rozdělovat. To je neomylná známka, že neslouží dobru, ale zlu a měli by se nad sebou vážně zamyslet: „Chci opravdu toto?“ Dělat radost KV – to není dobré vysvědčení, které si tím vystavují...

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky