Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Setkání na Hostýně 2011

1. 9. 2011

Jiří Vacek

Setkání na Hostýně patří mezi přáteli k nejvyhledávanějším. I místo – úpatí hory Hostýna je příhodné. Hostýn byl za dob pohanských uctíván jako sídlo Boha Hostýna, jak mě poučil „náhodou“ televizní program, který běžel krátce po návratu ze semináře. Nyní je tam svatyně božské matky. Na obraze v průčelí kostela drží v ruce dordže.

 

Pondělí 1. 8. 2011, seminář na Hostýně - sny

1. 9. 2011

Jiří Vacek

... Udržet si vědomý život a nebýt současně předmětem působení tvořivé síly božství, to jest nenarodit se znovu, vyžaduje právě toto: prožívat se jako sebe si vědomé bytí, které je nezúčastněným pozorovatelem stvoření a tvoření. Jen tento stav nezaujatého a nezúčastněného absolutního pozorovatele nás může ochránit od nežádoucích zrodů...

 

Špatné modlitby

2. 9. 2011

Jiří Vacek

Dnes v kostele na Hostýně jsem si opět uvědomil, jak se stále někteří lidé špatně modlí, když začali zpívat: „Bože neopouštěj nás“. Ne Bůh nás opouští, ale my stále opouštíme Boha. Správně se proto máme modlit: „Bože, dej ať tě neopouštíme“.

 

Modleme se: „Buď vůle tvá!“

3. 9. 2011

Jiří Vacek

Modlitba: „Buď vůle tvá“, je modlitbou odevzdanosti. Její provádění – modlení nespočívá ve slovech, ale ve skutečném odevzdávání celé naší bytosti se vším, co k ní patří, božské vůli – to jest moci a inteligenci boží. Odevzdanost je vysoký stav bytí a nikoliv pouhý souhlas s tím, aby se děla boží vůle. Ta se děje vždy, nemůže se nedít. Bůh nepotřebuje náš souhlas, aby se děla.

 

Blíží se krize?

3. 9. 2011

Jiří Vacek

... Plně platí, že vnitřní ovládá zevní. Chceme-li měnit svůj svět, svůj osud v něm, nejjistější způsob, jak toho docílit, je změna našeho nitra, to jest stavu naší mysli a vědomí. Čím víc se přiblížíme k Bohu, tím víc se vymaňujeme z moci karmy a podléháme milosti boží, která i mění náš zevní osud k lepšímu a chrání nás, abychom mohli pokračovat na stezce. Tak Bůh odměňuje ty, kteří mu zůstali věrní i ve zlých časech. Je opravdu naším nejlepším přítelem. Pamatujme si to dobře.

 

Tři základní podmínky vysvobození ze zrodů v projevu

5. 9. 2011

Jiří Vacek

... To, co jsme zanedbali v životě v těle, se po jeho opuštění napravuje jen velmi těžko. Nespoléhejme proto na žádné postupy, které mají zajistit lepší zrody, ale plňme ze všech sil podmínky vysvobození, dokud jsme v hmotném světě. Nic jiného vysvobození neumožňuje...

 

Zemřel Otto Habsburg

5. 9. 2011

Jiří Vacek

... Čím si zasloužil pohřeb, na který se sjela bývalá šlechta zejména Rakouska-Uherska včetně našeho ministra zahraničí pana Schwarzenberga a papežovu přízeň? Přesně vzato pouze tím, že se narodil jako Habsburk a kdyby Habsburkové zůstali u moci, byl by císařem. Jenže právě národy, kterým vládli, je svrhly. Jinak byl také členem Evropského parlamentu jako stovky jiných...

 

Nesmysly

6. 9. 2011

Jiří Vacek

„Úsilí překáží Bohu!“ Jaký nesmysl, který pomáhá silám nepřátelským Bohu odvrátit nás od návratu k němu. Na tom nic nemění, že jsou postupy, které nás Bohu přibližují větší silou, přímo a účinněji než jiné. Není proto nesprávné, když méně účinné prostředky vyměníme ve správnou dobu za ty účinnější. I tak vždy platí poučení z Bhagavad Gíty: „Pán přijímá „klanění“ v jakékoliv podobě.“

 

Němci útočí i na Slovensko

6. 9. 2011

Jiří Vacek

Dnes ve středu ráno 1.června jsem na Radiojurnálu zaslechl, že placená německá propaganda rozvířila údajné zločiny Slováků proti Němcům v období Slovenského národního povstání. Partyzáni prý přepadli jednu německou obec a údajně asi 150 Němců postříleli. Všichni dobře víme, jakých strašlivých zločinů na Slovácích se Němci v průběhu povstání a po něm dopouštěli. Řádně uniformované zajaté slovenské a další vojáky hned stříleli nebo odváželi do koncentráků. Mnozí z nich nepřežili. Běžně později takto stříleli zajaté vojáky Svobodovy československé armády.

 

Klíče k vysvobození

8. 9. 2011

Jiří Vacek

... Teprve po rozřešení oné záhady, jsem získal vnitřní souhlas, který potvrzuje pravost výkladu. Sny také poučují o rozdílech stavů jednoty. Pokud se nacházíme v těle, stále ještě před sebou máme nový stav po odložení těla, jak naznačuje dosažení domova i budovy Unitarie, ale bez vstupu do zasedačky či bytu. Svým způsobem jsou i poučením, že dokud jsme v těle a s ním v hmotném světě, dokonalé dosažení je nemožné.

 

Přátelé píší

11. 9. 2011

Zuzana Koubová, Sára Hromádková, Petr Kouba, Pavel Kubeš

... Na Hostýne, keď ste viedol meditaci a vysvetľoval nám, ako máme bdieť, vedome riadiť pozornosť a nie sa nevedome nechávať pohlcovať svetom atď, skrátka robiť átmavičáru a nie lokavičáru, a že iba toto je cesta k vyslobodeniu od začiatku až do konca, tak mi bolo počas toho ukázané, že to je naozaj tak až do konca, že inak sa to nedá, a že to je bez akýchkoľvek pochybností a na sto percent. Aj tá posledná meditácia bola zase najlepšia, tam sa vždy naučím niečo pre mňa dǒležité...

 

Zastrašování

17. 9. 2011

Jiří Vacek

Ti, kteří hájí české zájmy, jsou často terčem nejrůznějších vyhrůžek. I my jsme se dočkali, jak ukazuje následující mail, který uvádím celý bez jediné změny.

 

Natáčení

21. 9. 2011

Jiří Vacek

Poslední duchovní skripta „Pozorování a soustředění na pozorovatele“ se přátelům líbilo. Tak jsem se jej rozhodl natočit na CD. Bude mít číslo 26. Miloš Dědeček přišel v pondělí ráno na meditaci u nás v bytě a od 10 hodin do dvanácti jsme natáčeli. Já jsem předčítal a Miloš přes počítač natáčel. Hned druhý den ráno jsem dostal vypálené CD.

 

Vatikán: Pedofilní kněze jsme nekryli

21. 9. 2011

Jiří Vacek

Vatikán v sobotu odmítl usnesení irského parlamentu, podle kterého představitelé irské římskokatolické církve v ostrovní zemi zatajovali případy sexuálního zneužívání dětí kněžími.

 

Nový nepřítel české samostatnosti

25. 9. 2011

Jiří Vacek

Němci jsou v nepřátelství k české státnosti neúnavní. A proto založili v České republice „Sudetoněmecké krajanské sdružení v Čechách, Moravě a ve Slezsku.“ Již název sám je příznačný. Oni nežijí v České Republice ani český stát neuznávají, proto jim jméno v názvu chybí.

 

Poděkování a dopis č.2 pro p.Vacka

30. 9. 2011

Pavel Hrtoň

Děkuji Vám za Vaši obrovskou trpělivost, rady i objasnění důležitosti chování žáka na stezce. Stejně tak jsou pro mě důležité příklady uváděné ve Vašem životopise i článcích, jak se správně zachovat v různých i běžných situacích v životě. Vaše rozlišování odhaluje působení zla ve světě v situacích, kde bych často tápal nebo skryté působení zla nerozpoznal.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky