Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Vyznavači lásky

1. 7. 2009

Jiří Vacek

... Proto platí, že když soudíme druhé – odsuzujeme je do otroctví, nevolnictví, mezi nečisté atd., soudíme sebe. Jak měříme druhým, bude naměřeno nám. V tomto smyslu při plném rozlišování, je rada: „Nesuď, abys nebyl souzen“, dobrá a správná. Na druhé straně by bylo velmi nesprávné nerozlišovat dobré a zlé, spásné a nespásné, zejména z hlediska dosažení poznání a vysvobození. Na prvém místě máme tato hlediska uplatňovat na sebe a nikoliv pouze na druhé a to opět v našem vlastním zájmu. Nebudeme souzeni za druhé, ale za sebe...

 

Další „vynucený dopis“

8. 7. 2009

Jiří Vacek, Antonín Valášek

... Ty, kteří jsou zlí a nepřátelští Bohu, tyto dopisy uvádějí do stavu zuřivosti. Dobře vědí proč. Jasně a přesvědčivě vyvracejí jejich lži a pomluvy o falešném guruovi, nesprávné stezce a zaslepených žácích. Proto si vymysleli pojem „vynucené dopisy“, aby tato svědectví, kterých je již na stovky, znehodnotili. Podstrkují čtenářům – jako vždy bez důkazů – přesvědčení o jejich neplatnosti – jsou vynucené. I kdyby byly – což nejsou – jsou zkušenosti, které přátelé líčí, vynucené?...

 

Láska k bližnímu

11. 7. 2009

Jiří Nykl

... Upozorňuje-li nás náš Mistr na nebezpečí zla, je to od něj nevyšším dobrem pro hledající, protože jedině cesta na vrchol – mistrovství podložené mnohaletým úsilím a praxi, jej vybavilo zkušenostmi, které nám ve své lásce nezištně a trpělivě předává. Tvrzení, že se Mistr Jiří Vacek zabývá zlem, je možné považovat za cílenou lež, pokušení Márovo nebo zlo samo...

 

"Vymáhané" platby

13. 7. 2009

Jiří Vacek

... KV je vlastněn a provozován členy nakladatelství Avatar. Již tato skutečnost zpochybňuje jeho nestrannost. Titulní list KV jasně uvádí důvody, proč byl zřízen: aby nás, naše vydávání knih zlikvidoval. Za tím účelem mu není žádná špinavost cizí. Zabývá se dokonce naším osobním životem, do kterého mu předně vůbec nic není, o kterém nic neví, ale pouze sbírá pomluvy. Svou úrovní se plně rovná Blesku. Tím zcela odhaluje i charakter jeho autorů, kteří se mnohdy zbaběle kryjí anonymitou...

 

První pomoc

13. 7. 2009

Jiří Vacek

Pokud na nás působí cokoliv zlého, bolestivého, nutkavého, prvý krok, jak zeslabit tuto zkušenost, je naprosto se od ní rozlišit v sebe si vědomém pozorujícím vědomí, které ví, že není tím, co působí potíže, bolest, nepříjemnost a podobně.

 

Proč se nesmí psát o zlu

13. 7. 2009

Jiří Vacek

Volynští Češi odešli z Čech do tehdejšího Ruska, aby osídlili část jeho země. Vytvořili v zaostalé zemi, do které přišli, obdivuhodné společenství, které ve všech pohledech - ekonomických, kulturních, technických - vysoce převyšovalo úroveň okolí. Při tom začínali doslova od nuly. Aby mohli stavět, museli nejprve kácet lesy. V průběhu doby byli vystaveni mnohému krutému pronásledování, ale odolali a hlavně si udrželi své češství. Vrátili se do Čech a Moravy po druhé světové válce. Muži téměř všichni jako vojáci Svobodovy armády, do které se po příchodu sovětské armády  hromadně hlásili.

 

I nauku je třeba rozlišovat

14. 7. 2009

Jiří Vacek

Nauka je určena k tomu, aby lidem prospívala a přiváděla je k Bohu. V tomto duchu musí být také vykládána a používána a nikoliv podle litery. Obecné pravdy a přikázání proto platí pouze obecně, ale nelze je mechanicky a bez zvážení duchem uplatňovat za všech okolností.

 

O kupování duchovních knih a co je za tím

14. 7. 2009

Jiří Vacek

Mnozí hledající mají rádi duchovní čtení, ale neradi je kupují. Šetří, ale na nepravém místě a neprozřetelně. Vydávání duchovních knih je podmíněno jejich odbytem. Když je lidé nebudou kupovat, nebudou ani vydávány a nikdo nebude mít nic duchovního ke čtení. Tím všichni utrpí velkou duchovní škodu. Ti, co šetří na nákupu duchovních knih, ač se všelijak vymlouvají, přímo podporují jejich zánik. Ve své nevědomosti ubližují sobě i druhým, od kterých si tyto knihy půjčují, aby ušetřili.

 

Setkání v Jedlových Kostolanech, 21. - 27. 06.

15. 7. 2009

Jiří Vacek

V červnu proběhlo druhé setkání na Slovensku v Kostolanech v letošním roce. Zájem stále stoupá, sjelo se nás 83 včetně malých dětí. Páry hledajících si stále víc oblibují naše semináře. Jeden hlídá děti, druhý medituje a tak se střídají. Někdy i jeden rodič hlídá více dětí, takže je zejména v jídelně živo a také v hale, když se dává prašad.

 

Tělo a stezka

16. 7. 2009

Jiří Vacek

Nemoci, utrpení z těla jsou zlé. Neměli bychom však nikdy zapomínat, že jsou pouze následky příčin, z nichž hlavní je ztráta spojení s Bohem. Trvalé řešení není proto v získání tělesného zdraví, ale v návratu k Bohu. S tímto pochopením bychom měli přistupovat ke všem záležitostem tělesné existence, abychom přednostně řešili příčiny – ztrátu vědomí Já a nikoliv následky – tělesné zdraví.

 

Od přátel zla čekejme jen zlou škodu

16. 7. 2009

Jiří Vacek

Zlo, mára, ďábel a jeho nástroje, zlí lidé, bytostně nenávidí pravdu, protože odkrývá jeho pravou tvář. Proto všechny organizace a systémy, které vyznávají zlo - například nacisté, komunisté, ale i církevní hierarchie - tolik pronásledují projevy pravdy ve všech jejích podobách. Proto zavádějí censuru nebo přímo zakazují nepohodlnou literaturu a ty, kteří ji šíří, pronásledují.

 

Učení mistrů a úhly pohledu

17. 7. 2009

Josef Šťastný

(reakce na články Markéty Šťastné na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

V učení každého mistra je možné najít rozpory, pokud chceme. I v učení Ramany Mahárišiho můžeme nalézt rozporuplné nebo dokonce protiřečící si výroky, např. „ego je neskutečné“ a na druhé straně „kdo nedělá atmavičáru, dělá lokavičáru“. Jak by lokavičára byla vůbec možná, když ego je neskutečné? Nebo proč Maháriši cvičil, když jej nikdo neviděl, když svět je neskutečný? Kdo chce nalézt rozpory, jistě je najde.

 

Myšlenky 22.7.2009

22. 7. 2009

Jiří Vacek

Nejprve nalezněme, kdo se soustřeďuje a poznejme účinky soustředění, a pak se teprve na základě tohoto poznání soustřeďujme. Jen tehdy, jsou-li tyto dvě podmínky splněny, může mít soustředění dobré účinky.

 

Co na sebe prozrazují

29. 7. 2009

Jiří Vacek

Když pozorně čteme, co o nás naši nepřátelé píší a jak píší, zjistíme, co jsou zač, jaký je jejich charakter. Prozrazují na sebe mnohé. Nejen tím, o čem píší, ale i tím, o čem nepíší. Prvé je zajímá, druhé nikoliv. S podivem zjistíme, že se nejvíc zabývají náměty zcela neduchovními. Opravdové duchovní otázky je nezajímají. Vysvětlení je jediné. Jsou zcela neduchovní a jejich pohnutky jsou zcela světské.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky