Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Malé zamyšlení a poděkování

2. 8. 2010

Josef Šťastný

(k článkům na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Příčinou toho, proč nežijeme Pravdu, je ego. Proto pan Vacek neustále upozorňuje na nutnost rozpuštění ega jako základní příčiny všeho utrpení, protože jedině důsledné pochopení toho, že ego je hlavní příčinou našeho utrpení a pokud v něm žijeme a neděláme nic pro jeho rozpuštění, zaséváme příčiny budoucího utrpení a vlastně již trpíme tím, že nežijeme Pravdu, může spolu s láskou a touhou po Pravdě takové, jaká je, vést k přetnutí koloběhu zrozování v samsáře. Jestliže si někdo myslí, že tvrzeními, že ego je zlo apod. pan Vacek jen nadává svým bližním, velmi se plete.

 

Jak jde život

2. 8. 2010

Jiří Vacek

... Když jsme zasedli k meditaci, za chvíli jsem cítil, že se mne zmocňuje totéž, co Míly. Doslova jsem nějak vnímal mrak nepěkné energie, který byl kolem Míly i v celé chatě a zasáhl i mne. Po určité době meditace se mrak rozplynul a vše bylo opět normální. Kde se onen mrak negativní síly vzal, nevím. Meditace jej rozpustila...

 

Německý charakter

3. 8. 2010

Jiří Vacek

Český národ měl být po vítězství Německa vyvražděn, zbytek měl dělat Němcům otroky. Přípravy na toto „konečné řešení českého prostoru“, což je úřední německá terminologie, probíhaly již za války.

 

Operace oka

5. 8. 2010

Jiří Vacek

... Takže další žádost o pomoc a s ní i zátěž a výdej energie. Ježíš, když pocítil, „že mu ušla síla“, tak se uchyloval „na horu“ neboli do samoty, kde čerpal novou sílu. Já se v době mobilů neschovám ani na naši zlaté hoře. Ve skutečnosti nejsme nikdy sami.

Líčení, jak Ježíš uzdravoval malomocné, slepé a chromé, je samozřejmě nutné chápat ve správném duchu: vnitřně a nikoliv zevně. Léčil duchovní vady: slepotu – duchovní nevědomost, chromé, co nemohou chodit – stavěl na stezku, malomocné – zbavoval nákazy egem a světem. To jej vyčerpávalo, jako vyčerpává každého mistra, kdo tuto práci koná. Ti, kteří se drží v ústraní a nevedou druhé, takto sílu neztrácejí, a proto nesklízejí i následky – utrpení a nemocí všech druhů. Skutečná pomoc druhému je možná jedině tak, že převezmeme jeho karmické břímě, ať již celé nebo část...

 

Znovu o halucinogenech

6. 8. 2010

Jiří Vacek

... Právě proto, že halucinogeny pomáhají v poznání, že zevní svět není jedinou skutečností a odkrývají pravdivost cest k Bohu i jeho samotnou existenci, síly zla jsou jim nepřátelské a jejich braní pronásledují všemi způsoby. Lžou o jejich nebezpečí a také je staví mimo zákon. Nikotin, alkohol ani auta jim nevadí, ač na všechny tyto věci denně doslova umírají lidé...

... Jelikož je výroba, držení a používání psychedelik postihováno jako trestný čin, je nezbytné jejich zákaz na veřejnosti  respektovat a pokud je chce někdo používat, ať tak činí v přísném soukromí a nikoliv na veřejnosti a ve společnosti. Jasně řečeno: nesouhlasím s používáním halucinogenů na našich meditacích a seminářích a rozhodně si je nepřeji. Důvod je zřejmý. Naši nepřátelé by neváhali jejich používání proti nám zneužít všemi způsoby. Právní důsledky jakékoliv nezodpovědnosti a nerozvážnosti by mohly být velmi kruté a vrhly by špatné světlo na celé společenství.

 

Zkušenost s M. Tomášem a M. Paříkem

8. 8. 2010

Radek Paulus

(k článkům na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

... Jako moji přátelé i já jsem na začátku své duchovní cesty navštěvoval přednášky Tomášových v Lucerně a měl je moc rád, vždycky jsem se na ně moc těšil. M.Tomáše i M.Paříka jsem na nich samozřejmě potkával a znal je pouze od vidění z organizování těchto setkaní. V té době jsem byl ještě dosti naivním člověkem a veřil ve všeobecnou dobrotu těchto „duchovních lidí“, vždyť přece byli v blízkém kontaktu s Mílou Tomášovou, která byla pro mě (a stále je) velký mistr...

 

Strom se pozná po ovoci

16. 8. 2010

Jiří Vacek

Otiskuji článek z KV, aby si udělal každý sám úsudek, kdo jsou jeho známí pisatelé i neznámí anonymové. Toto je výsledek duchovních přednášek manželů Tomášových, na kterých své posluchače ujišťovali, jak jsou krásní: Naprostá ztráta byť i základní slušnosti a plné propadnutí smrtelnému hříchu nenávisti.

 

Ad A. Popov: Konformní zbabělec a lhář J. Vacek

28. 8. 2010

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Přispívatelé KV mají jedno společné. Suverénně popisují události z mého života, ač u nich nebyli a často ani být nemohli, protože ještě nebyli na světě nebo byli v plenkách. Píší tak, jako by měli informace z prvé ruky, ač je nemají. Jen si vymýšlí. S nesmírnou drzostí podstrkují své výmysly k věření nekritickým důvěřivcům, kteří si ve své prostoduchosti ani nepoloží otázku: „Jak to mohou vědět, když u toho nebyli?“ Průměrného člověka ani nenapadne, že by si někdo mohl takto nestydatě vymýšlet a bezostyšně vydávat své výmysly za pravdu. Přesně toto dělají komunisté.

 

Hus a dnešek

29. 8. 2010

Jiří Vacek

jan-hus.jpgNepřátelé všeho českého a bigotní katolíci svorně tvrdí, že Hus nemá dnešku co říci, a že je nejvyšší čas „přestat s naším husitstvím“. Viz Lidové noviny. Jaká je skutečnost?

Hus byl ve své době jeden z mála skutečně pokrokových a svobodných lidí a tvrdil, že každý má právo na svůj názor. Hájil svobodu přesvědčení a odmítal povinnost slepě věřit autoritám jak církevním tak světským.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky