Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Výklad snů

2. 3. 2013

Jiří Vacek

Mystické sny obsahují cenné rady pro naši praxi i zprávy o našem pokroku. Potíž je v tom, že jim často nerozumíme. Někdy nepomůže ani znalost duchovní symboliky, jejíž znalost je k jejich výkladu nezbytná. Pokud výklad nevzdáme, zpravidla jej třeba i po několika dnech objevíme. Nedávno jsem měl hned takové dva nesrozumitelné sny. Jejich výklad ne a ne najít. Až asi druhý den jsem večer před spaním četl nádhernou knížku „Moudrost Silvána z Athosu“. Kniha je plná láskyplné a pokorné zbožnosti pravoslavného starce. Jeho myšlenky přímo hladí duši...

 

Divize Hermann Göring

2. 3. 2013

Jiří Vacek

Druhý muž nacistické Říše měl po vzoru Hitlerových SS také vlastní divizi Wehrmachtu. Ve svém vraždění nevinných civilistů si s esesáky nezavdala. V průběhu války v Itálii divize obsadila malé italské městečko. Jméno jsem z filmu nepostřehl. Tuším, že začínalo na č. V jeho okolí partyzáni zabili v boji 3 vojáky divize. Obyvatelé ze strachu před německou pomstou z městečka utekli. Němci je přesvědčili, ať se vrátí, „nikomu se nic nestane“. Když je obyvatele poslechli a vrátili, nastalo peklo. Němci městečko celé vypálili a muže od 14 let až po starce povraždili.

 

Radostná zpráva

5. 3. 2013

Jiří Vacek

Zpráva o vzniku nové meditační skupiny v nějakém městě vždy potěší. Takto „ze zdola“ z rozhodnutí přátel naší meditace vznikají naše duchovní skupiny. Nikdo je nezakládá „ze shora“, ale přátelé vyciťují sami velký přínos společných meditací, a proto se sdružují. Vždy platí, že základem naší praxe je osobní, denní, pravidelné úsilí, ale společné meditace „po domech“, jak je dělali i prví křesťané, jsou velkou pomocí.

 

Děkuji Ti Božská sílo

12. 3. 2013

Jana K.

Píši Vám, vlastně chci poděkovat za jednu větu, která tak nenápadně vykukovala z textu Vaší poslední knihy Stezka světla. Ono,  jak to upoutá tu jemnou pozornost,  tak to je ono, co zrovna hledající potřebuje. Abych to neprodlužovala, tak ta věta zní: DĚKUJI TI BOŽSKÁ SÍLO, ŽE SE MI DAŘÍ VE VŠECH SMĚRECH STÁLE LÉPE A LÉPE.

 

Proč papež odstoupil?

14. 3. 2013

Jiří Vacek

Skutečné důvody papežova odstoupení mohou být jiné, než uvádí, jak vyplývá ze zprávy z necensurovaných zdrojů, kterou otiskuji celou bez úprav.

Papež Benedikt rezignoval, aby se vyhnul zatčení. Co se děje ve Vatikánu?

 

Největší náš nepřítel

16. 3. 2013

Jiří Vacek

Největším naším nepřítelem na stezce jsme my sami sobě se svým egem a s jeho sklony, které směřují pryč od Boha nebo mu jsou dokonce nepřátelské. Tyto sklony má v sobě každý hledající a také by si této pravdy měl být plně vědom. Právě proto požadavek bdění nad myslí a rozlišování platí od začátku až do konečného vysvobození, a to bez výjimek a nepřetržitě.

 

Pan Schwarzenberg je nepřítelem všeho českého

17. 3. 2013

Jiří Vacek

Pan kníže soudí, že za odsun Němců by dnes prezident Beneš skončil před Mezinárodním soudním tribunálem v Haagu. Zapomněl dodat, že pak by tam musel skončit i W.Churchill a americký president a další, kteří o odsunu rozhodli. I v tom kníže nešlechticky lže: odsun nebyl dílem prezidenta Beneše, ale rozhodnutím vítězných spojenců. Navíc s ním plně souhlasil celý český národ.

 

Ad Juniperus říká 16.03.13 (a jemu podobným)

25. 3. 2013

Jiří Vacek

Na případu nešťastné smrti se plně projevily zlé úmysly našich nepřátel. Ač si museli být vědomi, že jejich psaní může uškodit blízkým zesnulého, přece neváhali záležitost rozvířit a zneužít k našim pomluvám. Jim je jedno, že jitří jejich bolest. Proto jsme se museli bránit. Učinili jsme tak velmi zdrženlivě i když bychom mohli uvést zcela konkrétní fakta, která by ukázala, že zemřelý vůbec nebyl naší obětí, ale naopak. Proto z výše uvedených důvodů ohleduplnosti se již k celé záležitosti nebudeme vyjadřovat. Znovu zdůrazňuji: my jsme nezačali.

 

Pedofilie je podle kardinála porucha, ne kriminální čin

27. 3. 2013

novinky.cz

Pedofilie je psychologická porucha, ne "kriminální okolnost". Podle internetového serveru BBC to uvedl jihoafrický kardinál Wilfrid Fox Napier. Dodal, že osoby, které byly v dětství zneužívány a v dospělosti zneužívají jiné, je třeba podrobit lékařskému vyšetření. Církev se již delší dobu potýká se skandály kolem sexuálního zneužívání dětí.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky