Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Uvedený exorcismus je typické antikultovní hnutí

6. 10. 2012

Jiří Vacek

Katolická církev se pustila do boje proti všemu, co není v souladu s katolicismem, aby znovu uchvátila moc, kterou ztrácí. V tomto boji ji podporují i někteří konservativní evangelíci, kteří zapomněli, jak je katolíci pronásledovali a věznili, a že dodnes jsou z hlediska katolíků jen kacíři a nic víc. Dodnes mají katoličtí kněží přísně zakázáno sloužit společně s evangelíky mši právě proto, že jsou z hlediska katolíků méněcennými kacíři. To, co se vydává za společné mše, jsou v těchto případech pouze společné bohoslužby a nic víc. Chápat je jako nějaké uznání protestantů ze strany katolíků je naprosto mylné. Jsou určeny jen pro oklamání veřejnosti: hleďte, jak my, katolíci, jsme smířliví.

 

O církevním majetku

12. 10. 2012

Jiří Vacek

Církev získávala majetek nejrůznějšími způsoby. Kněz, který zaopatřoval umírajícího, jej například přesvědčil, že když odkáže svůj majetek církvi, budou mu odpuštěny hříchy a církev bude za něho sloužit zádušní mše, aby netrpěl dlouho v očistci. Církev získávala také majetek lidí, kteří se ocitli ve spárech inkvizice. Nyní má reálnou šanci, že právě tento majetek upálených obětí v restitucích dostane zpět. Touto otázkou se zabývají parlamentní listy, viz dále.

 

Vše o mysli

13. 10. 2012

Jiří Vacek

Neprojevenou podstatu mysli tvoří beztvará božská tvořivá inteligentní energie. Když je tato energie uvedena v pohyb, jednotlivá množství energie na sebe berou tvar a tak vstupují do oblasti projevu jako předměty. Bůh myslí, cítí a představuje si a protože je Bohem, jeho myšlenky se ihned uskutečňují ve světě jako neživé předměty a živé bytosti. Mysl lidská je součástí mysli boží a proto i člověk, když myslí, tvoří, to jest dává svým myšlením beztvaré energii své mysli jednotlivé tvary. To jsou naprosto skutečné síly, které mají svou velikost, někam směřují a také mají svůj obsah. Právě myšlení jako práce s energií a silou je podstatným činitelem, který vytváří náš život neboli osud. Žijeme to, jak myslíme, nač myslíme a jak dlouho tak myslíme.

 

Černá magie

14. 10. 2012

Jiří Vacek

Všichni máme určité povědomí o tom, co je černá magie: obřady, které mají někomu přinést zlo, uškodit nebo dokonce zabít. Ve skutečnosti nejhorší černá magie je skrytá a není dobře vidět. V čem tato zlá činnost spočívá a jak se stáváme černými magiky? Tehdy, když usoudíme, že je dobré získávat náš vlastní prospěch na úkor prospěchu druhých. Tomu říkám přitakání zlu. Pokud přijmeme tento názor, volíme zlo jako způsob svého života a dobro, tím víc Boha, odmítáme.

 

Zvěrstva nepáchali jen esesáci, užívali si je i běžní němečtí vojáci, odhalují nahrávky

18. 10. 2012

novinky.cz

Tajné nahrávky z druhé světové války, které pořídila britská rozvědka, odhalují otřesné skutečnosti o brutálním chování německých vojáků na obsazených územích. Obvykle se má za to, že nejhorší zvěrstva páchaly jednotky SS a útvary úzce napojené na Hitlera. Nová kniha ale popisuje, jak rozšířené bylo barbarství i mezi běžnými vojáky Wehrmachtu.

 

Australská církev přiznala 620 případů zneužívání dětí kněžími

19. 10. 2012

novinky.cz

Sexuální zneužití více než 600 dětí svými kněžími přiznala římskokatolická církev v australském státě Viktorie. Uvedené případy se podle BBC staly během posledních 80 let. Podle skupin, které vyšetřování těchto případů vyvolaly, se však skutečný počet obětí jen v samotném státě Viktorie blíží spíše číslu 10 000.

 

Pamětní deska na škole

20. 10. 2012

ceskenarodnilisty.cz

...Vždy, když bude římskokatolická církev mluvit o míru, lidských právech a kázat o odpouštění a pokání, dopadne to tak, že zločinci podobní Tomislavu Filipovićovi alias Majstorovićovi budou blahořečeni nebo prohlášeni za svaté. Jak se stalo i kaplanovi a nejvyššímu duchovnímu otci ustašovských fašistů arcibiskupu Aloisii Stepinacovi, kterého papež Jan Pavel II blahořečil! Za sladkými slovy je pouze touha po majetku a po moci. Zde v Banja Luce je dán pouze malý příklad...

 

Moc zla je skutečná

24. 10. 2012

Jiří Vacek

Následující prosba o pomoc názorně líčí skutečnou moc zla, se kterou se setkávají na stezce všichni hledající ve větší či menší síle. Zlo samo o sobě jakoukoliv moc nemá. Jsme to my, pokud přitakáme zlým sklonům, kteří zlu nad sebou propůjčujeme moc tím, že rozvíjíme v mysli zlé myšlenky a city. Když pochopíme svůj omyl a zlo odmítneme, sil zla, které jsme my sami svou myslí vytvořili, se tím zdaleka nezbavíme. Existují dál a ve shodě s tím, co jsme do nich vložili, se nás snaží trvale ovládat.

 

Předseda Ústavního soudu o LSD

28. 10. 2012

Jiří Vacek

V knize „Diskrétní zóna“ předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský líčí své zkušenosti s LSD. Uvedenou část knihy, kterou s P.Rychetským sepsal Tomáš Němeček, uvádím. Podává jedno z mnoha svědectví, které dokazují dobré účinky této látky.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky