Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Poděkování a reakce na článek pana M. Tomáše

5. 7. 2008

Miroslav Biedrawa

... "Náhodou" jsem na internetu otevřel blog pana M.Tomáše s článkem z 28.5.2008 "K brněnské  meditaci pana Vacka 1.3.08 ...".  Hned při úvodních slovech mi bylo jasné, kam celý článek míří. Vyzařuje z něj jen zlo, nic víc. Připadá mi, že pan Tomáš překrucuje pravý význam Vašich slov a vkládá do nich své pokřivené myšlenky. Komentáře pana Tomáše mi připadají velmi nelogické. ..

 

O mysli, víře a myšlení

11. 7. 2008

Jiří Vacek

Hledejme poctivě a nezaujatě Pravdu, jaká je a nikoliv potvrzení našich názorů. Kdo chce mít vždy pravdu, zákonitě ji nevidí pro své názory a představy. Ty mu pravdu zastírají tak, že ji nemůže vidět.

Ztotožnění s myslí je nejsilnější tam, když přijmeme její názory za vlastní, za součást sebe sama a nejsme schopni ani ochotni je měnit nebo se jich vzdát. Pak nás ovládá ego výtvory své mysli...

 

Meditační maratón v klubovně Duchovní Srdce 12.07. 2008 - promluvy JV

12. 7. 2008

Jiří Vacek

... Tím, že duchovně nežijeme, tak se v nás usazuje spousta negativních energií, které brání postupu na stezce. Nádí jsou neprůchodné, božská síla nemůže proudit a nemůže proto docházet k vytváření světla a podobně. Vnitřních pránájám je několik variací, i když ten princip je stále stejný, takže každý dělá tu variantu, na kterou stačí, která mu vyhovuje. Měl by se samozřejmě snažit vždycky jít dál, to znamená od pouhého dýchání prány k jejímu zvedání vzhůru nad hlavou, k dýchání a dosažení světla a nakonec i spojení prány s vědomím Já jsem.

 

Lev Tygr: Všechno je správně

29. 7. 2008

Jiří Vacek

(Knihu vydal v roce 2007 Eminent)

Autor vydal již druhou knihu, ve které také popisuje svá setkání s Tomášovými. Jeho vzpomínky jsou velmi cenné, protože nic nepřikrašluje. Podává je takové, jací byli.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky