Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Pozor na výroky mistrů

11. 6. 2010

Jiří Vacek

Záznamy rozhovorů s Ramanou Mahárišim jsou velmi poučné, pokud se nad nimi zamýšlíme a domýšlíme je...

... Takových případů, kdy mistr neříká nejvyšší nauku, ale vychází z daných okolností a úrovně chápání těch, ke kterým mluví, je určitě celá řada. Brát je za absolutní pravdy, které platí pouze proto, že je řekl mistr, je nesprávné a zavádějící. Učení mistrů je nezbytné brát vždy jako celek. Vytrhovat z nich pouze to, co se nám právě hodí a líbí, znamená jejich učení komolit. Vždy platí, že duchovní pravdy je nezbytné chápat duchovně, podle jejich Ducha a ve správném duchu, aby přinášely duchovní pokrok a nikoliv škodu...

 

Diskuse, jak se vést nemá

11. 6. 2010

Jiří Vacek

(k článku na www.kauza-vacek.blogspot.cz)

Když Miloš Tomáš vydal svou poslední knihu, nalezl jsem v ní některá nesprávná tvrzení. Protože by mohla hledající mást, tak jsem svůj názor zveřejnil.

Mezi lidmi, kteří ctí pravdu a nehledají jen své osobní zájmy, se v takovém případě rozvine věcný spor. Zejména autor by měl odpovědět. Nestalo se tak. Ozval se Dr. John s tvrzením, že nechci, aby lidé Milošovu knihu četli. Místo věcné debaty demagogie, která odvádí pozornost od jádra věci. Navíc Dr. John zřejmě vidí v recenzi jen zlý úmysl. Nedovede si představit, že by někomu mohlo jít o pravdu a vyjasnění názorů.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky