Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Nemluvit o zlu?

2. 10. 2009

Jiří Vacek

Nemluvit a nepsat o zlu znamená vytvářet dojem, že zlo neexistuje, což je právě to, co zlo k získání své moci nad námi potřebuje. Nemluvit o zlu je jedním ze způsobů popírání jeho existence.

 

Papežova návštěva

18. 10. 2009

Jiří Vacek

Kolem svátku sv. Václava k nám zavítal papež, neomylná hlava katolické církve. Jeho obránci říkají, že jeho neomylnost platí jen ve věcech víry. Jenže součástí katolické víry je skoro vše: stvoření světa, sex se všemi svými problémy, otázky početí, ochrany před ním i jeho přerušení, otázky ryze vědecké jako biologický výzkum, ale i posouzení jógy a mnohé další. Takže v praxi všechno. Jde o vševědoucnost téměř neomezenou.

 

Nikdo není dobrý

19. 10. 2009

Jiří Vacek

Jak říká Ježíš: “Nikdo není dobrý, jen náš Otec v nebesích“. Toto tvrzení vezměme doslova a nikoliv jako nadsázku. Nikdo, ani vyspělí jogíni a mystici, není úplně dobrý. Důkaz je dán tím, že žijeme v nebožském, od Boha odpadlém světě. Za touto skutečností stojí mocné síly, které směřují od Boha k udržení existence ve světě bez Boha...

 

František Drtikol: Duchovní cesta

20. 10. 2009

Jiří Vacek

sv. 2, sestavil S. Doležal

Svazek podává názory F. Drtikola, statě jeho žáků o něm, řadu fotografií a reprodukcí jeho obrazů. Takové publikace o význačných lidech jsou vždy potřebné a dobré, ale za předpokladu, že jsou pravdivé. Z tohoto pohledu je nutno říci, že Doležalovo podání Drtikola se nejen vyhýbá otázce jeho členství v komunistické straně, ale přímo je zřejmě vědomě zamlčuje.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky