Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

"Vymáhané" platby

13. 7. 2009

Jiří Vacek

... KV je vlastněn a provozován členy nakladatelství Avatar. Již tato skutečnost zpochybňuje jeho nestrannost. Titulní list KV jasně uvádí důvody, proč byl zřízen: aby nás, naše vydávání knih zlikvidoval. Za tím účelem mu není žádná špinavost cizí. Zabývá se dokonce naším osobním životem, do kterého mu předně vůbec nic není, o kterém nic neví, ale pouze sbírá pomluvy. Svou úrovní se plně rovná Blesku. Tím zcela odhaluje i charakter jeho autorů, kteří se mnohdy zbaběle kryjí anonymitou...

 

První pomoc

13. 7. 2009

Jiří Vacek

Pokud na nás působí cokoliv zlého, bolestivého, nutkavého, prvý krok, jak zeslabit tuto zkušenost, je naprosto se od ní rozlišit v sebe si vědomém pozorujícím vědomí, které ví, že není tím, co působí potíže, bolest, nepříjemnost a podobně.

 

Proč se nesmí psát o zlu

13. 7. 2009

Jiří Vacek

Volynští Češi odešli z Čech do tehdejšího Ruska, aby osídlili část jeho země. Vytvořili v zaostalé zemi, do které přišli, obdivuhodné společenství, které ve všech pohledech - ekonomických, kulturních, technických - vysoce převyšovalo úroveň okolí. Při tom začínali doslova od nuly. Aby mohli stavět, museli nejprve kácet lesy. V průběhu doby byli vystaveni mnohému krutému pronásledování, ale odolali a hlavně si udrželi své češství. Vrátili se do Čech a Moravy po druhé světové válce. Muži téměř všichni jako vojáci Svobodovy armády, do které se po příchodu sovětské armády  hromadně hlásili.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky