Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Basics of Right Effort Leading to Self-realization

21. 10. 2007

Jiri Vacek

Effective effort leading to Self-realization originates from the right understanding of what we have to achieve, of course without mistaking this understanding for the realization itself: we simply try to realize what we already are.

 

Další obhajoba komunistů

21. 10. 2007

Jiří Vacek

(k článkům na kauza-vacek.blogspot.cz)

Pepa Šťastný mně dal k nahlédnutí svou výměnu názorů s panem Paříkem. Ten omlouvá Drtikolovo členství v komunistické straně tím, že v ní byli i básníci, které uvádí výslovně: „Vančura, Olbracht, Drtikol“. Takže klade buddhistického mistra na roveň pošetilých básníků. To opravdu nejsou požadavky na mistra jiné než na básníky?

 

Anabáze (z deníku JV)

21. 10. 2007

Jiří Vacek

... V tak těžké době objevujeme hodnotu partnerských, příbuzenských i přátelských vztahů a doceňujeme je. Bylo krásné mít vedle sebe Milušku plnou starostlivé lásky a snahy pomoci. Již to, že byla se mnou – třeba i na dálku, bylo pomocí. To samé platí o Evě, Jirkovi, kteří mě při návštěvách v nemocnici i na Morávce léčili, a nejbližších přátelích. Jejich zájem a snaha pomoci mě až dojímaly a velmi mě s nimi sbližovaly. Díky Bohu za to vše...

 

Grundlagen der rechten Anstrengung, die zur Selbstverwirklichung führt

21. 10. 2007

Jiri Vacek

Effektive Anstrengung, die zur Selbstverwirklichung führt, entspringt dem richtigen Verständnis dessen, was wir erreichen müssen, natürlich ohne dieses Verständnis mit der Verwirklichung selbst zu verwechseln: Wir versuchen einfach zu erkennen, was wir bereits sind.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky