Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Omluva panu Vackovi

9. 6. 2013

Miloš Dostál

Dobrý den, vyřiďte prosím panu Vackovi, že se mu omlouvám za své výpady proti jeho osobě v minulých letech.
Děkuji

 

Projevy vzbuzené šakti

10. 6. 2013

Jiří Vacek

Zevní projevy vzbuzené šakti jsou podivuhodné, ale nemáme jim věnovat pozornost. Podstatné je vést stále sílu vzhůru a držet ji jako světlo nad hlavou, a to trvale, ať při práci nebo v klidové meditaci. Nikoliv upadat do transů, ale žít trvale se světlem neboli kundaliní nad hlavou. Kundaliní není nic jiného než duchovní světlo. Pokud neděláte átmavičáru, obracení pozornosti na své Nadjá, tak je nemůžete nikdy poznat. Tato stezka je popsána v mé „Královské józe“.

 

Za duchovno se neplatí!

11. 6. 2013

Jiří Vacek

Je poučné pozorovat, jak zlí lidé ostřím zrakem sledují, „jak se na duchovnu obohacujeme“. Zřejmě o sebe a svou závist, která je smrtelným hříchem proti Duchu, se starat nemusejí. Nevím, jak na své přesvědčení přišli. Ježíš a s ním i všichni praví mistři něco takového neučí. Ježíš naopak zcela jasně říká: „Hoden je zajisté dělník své mzdy“. O čí mzdu má strach? Přece o „dělníky na vinici páně“, o ty, kteří duchovně pracují pro druhé. Mluví o dělnících Ducha, nikoliv běžných.

 

Blahopřání od srdce

24. 6. 2013

Jiří Vacek, Emílie Vacková, Jiří a Eva Krutinovi

Pan Lev Kubín, náš Leošek, se 28. července dožívá – jeho tělo – 83 let. Dlouhá léta, začal ještě za dob komunistů, pořádá pro nás nezištně jógická setkání zejména v pensionu U Přehrady na Morávce. Tím všem účastníkům poskytuje dlouhé roky možnost duchovního prohloubení na těchto setkáních. Za to mu patří velká vděčnost a poděkování nás všech, kteří se U Přehrady setkáváme.

Proto ti, Leošku, přejeme hojnost duchovního světla, vědomí Já jsem a dobré tělesné zdraví. Opravdu moc děkujeme.

 

Pravý karmajogín

24. 6. 2013

Jiří Vacek

Za Morávkami, které zabezpečoval ve svém volném čase a svými silami, je obrovská mnohaletá nesobecká Leoškova práce pro nás všechny a patří mu za ni velký dík nás všech. Často se nedočkal uznání, ale od práce pro hledající jej nic z toho neodradilo. Zůstával stále dobré mysli a přátelský ke všem. Díky, Leošku, moc děkujeme. Poskytl možnost osobního duchovního prohloubení velkému počtu hledajících. Jen málo lidí jako on se tolik zasloužilo o organizační zabezpečení této stránky duchovního života. Při tom nepropadl povýšenosti ani pocitům vlastní důležitosti. Prostě dělal to, co považoval za správné. Je opravdovým karmajogínem.

 

K setkání na Morávce letos v květnu

25. 6. 2013

Jiří Vacek

...Zásadně a důrazně musím odmítnout názor, který ve vřavě kolem Morávky zazněl a který kritizoval výběr účastníků. Plně a vždy platí, že žáky si vybírá mistr a nikoliv žáci mistra. To platí i o účasti hledajících na společných meditacích s mistrem. Meditovat s mistrem není právem žáků, ale je to přesně opačně: je obrovskou milostí, na kterou nemá nikdo nárok. Dokud bylo na seminářích dostatek míst, tak se výběr neprováděl. Když je míst pro velký zájem málo, je výběr nutný. Je samozřejmé, že přednost mají ti opravdoví...

 

Nešťastná křesťanská nesnášenlivost

30. 6. 2013

Jiří Vacek

Původní ryzí Ježíšovo poselství lásky k Bohu, k našim bližním i k nám samým bylo zkaženo zlými a nevědomými lidmi jedem přesvědčení vyvolenosti od Boha. Mnohý křesťan je přesvědčen: jen my jediní jsme vyvolení od Boha a kdo nevěří jako my, je od něho zavržen. Proto je naším právem vnucovat druhým náš jedině správný názor, a to všemi prostředky. Co takový křesťan například činí ze svého přesvědčení druhým, ukazuje následující příklad. Není zdaleka jediným ani nejhorším. Je v každém případě velmi poučným. 

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky