Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Vysvobození neboli spása

2. 4. 2013

Jiří Vacek

Co je vysvobození? Vysvobození je cíl duchovní stezky. Je spásou, záchranou z našeho utrpení a nesvobody v nebožských zrodech a návratem k božskému životu v božském světě. Vysvobození na prvém místě je v Bohu a děje se Bohem, obnovou jeho působení v nás. Bez Boha není vysvobození a všechny pokusy o jeho dosažení bez Boha jsou z principu nemožné, protože vysvobození je sám Bůh, je jiným jménem pro Boha. Naším spasitelem, tím, kdo přináší spásu, vysvobození je Bůh v našem nitru, ke kterému jsme se navrátili.

 

Není církev jako církev

4. 4. 2013

Jiří Vacek

Krize na Kypru vedla k vzniku jednoty mezi státem a církví. Kyperský arcibiskup nabídl kyperské vládě k záchraně země veškerý majetek kyperské ortodoxní církve. "Církev a klášter chtějí k záchraně země dát k dispozici všechno," uvedl kyperský arcibiskup Chrysostomos ve středu po setkání s prezidentem Nikosem Anastasiadesem.

Zdroj: Britské listy, www.blisty.cz

 

Dopis z 19. 3. 2013

7. 4. 2013

Jana Spalová

Dobrý večer, pane Vacek, mám Vám vyřídit pozdrav a poděkování od pana prof. Spanyho; má se dobře a noha po amputaci se zázračně brzy uzdravila, až tak, že je předmětem fotografování personalu. Pan profesor se drží ve vědomí, když nezapomene, pak-li zapomene, lidský pohyb v jeho pokoji mu TO připomene a uvědomuje se v JÁ. Hodně se změnil, je víc hloubavý a víc vděčný Bohu i Vám a všem mistrům našeho společenství...

 

Působení šakti

10. 4. 2013

Jiří Vacek

Martin chodil pozdě na středeční meditace. Divil jsem se proč, když jsme věděli, že je v té době doma. Když jsem mu vzkázal, ať chodí včas, odpověděl, že nemůže, protože v té době má povinnost vést po internetu konzultace se studenty. Pak mu to nedalo a překontroloval si svůj rozvrh a objevil, že v průběhu roku se mu změnil. Tak zjistil, že může nejen chodit dřív na meditace, ale dokonce i jet na květnovou Morávku. Takové zásahy šakti do dění kolem nás provádí často.

 

Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů

22. 4. 2013

Josef Šťastný

Společnost pro studium sekt a nových náboženských směrů (SSSaNNS) je současnou religionistikou – vědou o náboženství označována jako antikultovní hnutí. Nemá tudíž žádný mandát hodnotit jakékoliv projevy religiozity, neboť je sama předmětem vědeckého studia.

 

Nepochopitelná ubohost

28. 4. 2013

Jiří Vacek

Je skutečně neuvěřitelné, co si někteří lidé o sobě myslí a co vše si mohou dovolit. Neúcta a nevážnost k duchovnímu poučení z nich přímo křičí. Velmi se mýlí, když si myslí „nic se neděje“, mohu si dělat, co chci. Někteří si dokonce zaslaný xerox před vrácením přečtou. Nedělají přece nic špatného. Pravý opak je pravdou: vše se nám počítá, ze všeho skládáme účty; což v duchovní oblasti platí dvojnásob. Kdo si nabídky duchovního poučení a prohloubení neváží, tomu je prostě vzato se všemi důsledky. O takové zájemce duchovní svět nestojí ani je nepřijímá.

 

Co nám naše sdělovací prostředky neříkají

30. 4. 2013

novinky.cz

Pan prezident Zeman v rozhovoru pro sobotní vydání německých regionálních novin Passauer Neue Presse se vyjádřil k počínání sudeťáků...Svůj dřívější výrok o tom, že sudetští Němci byli pátou kolonou Adolfa Hitlera, ale Zeman obhajuje. Tento fakt podle něj po druhé světové válce "historici všeobecně přijali".

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky