Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Vraždění po německu

1. 12. 2011

 

Sen je varování

8. 12. 2011

Jiří Vacek

... Sen je varováním i napomenutím jak pro snícího, tak i pro druhé. Vše na tomto světě je pomíjivé. Má vždy začátek i konec. To platí i o nabídce duchovní pomocí neboli milosti boží. Ta zdaleka není trvalá. Jednou zákonitě skončí a nikdo neví opravdu dne ani hodiny kdy se tak stane. Angličané říkají: „sklízej seno, dokud slunce svítí!!“ Když prší, sklizení sena se nedaří...

 

Veřejná meditace Stodůlky 10.12. 2011 - promluvy JV

10. 12. 2011

Jiří Vacek

... Proto je v zájmu každého, kdo opravdu chce uskutečnit, ve smyslu uvědomit si své božství, aby pobýval v přítomnosti mistra a nejenom pobýval, ale aby se nalaďoval na to jeho vnitřní vyzařování, aby ho přijímal. Aby je přijímal, tak musí být také dostatečně čistý, protože, když není dostatečně očištěn, jednak má nesprávné názory, anebo charakterové vady nebo dokonce je ovládán negativními, zlými energiemi, zejména city, tak  vyzařování mistrova Já nemůže zachytit. Toto je nesmírně důležité pochopit a to vnitřně, duchovně a jedině při zachování těchto pravidel, je naděje, že někdo dosáhne poznání sebe. Sám to nedosáhne, maximálně se může na to připravit...

 

Bavorský premier v Čechách

11. 12. 2011

Jiří Vacek

V těchto dnech navštívil bavorský premier Čechy. Navštívil Lidice, Terezín a most v Ústí nad Labem, ze kterého v roce 1945 Češi shodili do Labe asi 30 Němců.

 

Hloupí dobráci?

13. 12. 2011

Jiří Vacek

Jestliže se někdo nechá oklamat a svést zlem, jedině správné vysvětlení tohoto selhání je, že se tak stalo působením jeho vlastních vnitřních sklonů ke zlu. Opravdu dobrý člověk je vždy i moudrý, protože podstatnou složkou moudrosti je přitakání dobru, dobrota.

 

Ke článku „Guru nebo světec?“

15. 12. 2011

Jiří Vacek

Martin C.Putna, literární historik, Lidové noviny, 30.11.2011 – Stará veteš

Pan Putna začíná tím, že četl reportáž o indickém guruovi, který „sexuálně používal některé jemu oddané ženy.“ Každý historik ví, že mudrci a světci všech dob a všech náboženství byli takto napadáni. Sám Ježíš tomu neušel: byl žráč a pijan vína, rodina jej měla za duševně nemocného, pro židy, kteří pevně věřili ve svou vyvolenost od Boha, se proviňoval rouháním a byl nepravým mesiášem. Již proto bychom měli být s věrohodností takových zpráv opatrní.

 

Osudy hledajících

17. 12. 2011

Jiří Vacek

Jak na stezce různí hledající dopadají je velmi poučné, pokud se chceme vyvarovat chyb, kterých se dopustili.

 

Škola Ducha svatého

20. 12. 2011

 

Šokující objevy v archivech: Nacistické kořeny ‚Bruselské EU‘

20. 12. 2011

Vladislav Herink

nacist.korenyeu-obal.png... Ti nezkompromitovanější členové představenstva a dozorčí rady koncernu IG Farben byli v poválečných procesech s nacistickými zločinci odsouzeni k dlouholetým nepodmíněným trestům odnětí svobody. Co však bylo veřejnosti donedávna s ďábelskou vynalézavostí utajováno, je, že hned po odpykání trestu opět zasedli na klíčová místa v představenstvech a dozorčích radách koncernů, jež vznikly rozbitím resp. restrukturalizací původní I.G. Farben: BASF, Bayer a Hoechst...

 

Poučení

26. 12. 2011

Milada Vyvialová

... Po návratu z Modré o letošních prázdninách jsem meditovala, Adélka byla se mnou, vůbec jsem se nemohla soustředit, tak jsem začala opakovat Ježíšovu modlitbu, po chvíli jsem si zřetelně uvědomila světlo v srdci, pak se objevil obraz Krista v mém těle, pak plynule přešel do Vašeho jména - Jiří Vacek, které zářilo v srdci...

 

Církevní majetek

27. 12. 2011

Jiří Vacek

Otázce církevního majetku se věnují Literární noviny z 10. listopadu 2011 v článku „Církev nemá na restituce právní nárok“, autorka Lenka Procházková. Z článku vyplývá, že církevní majetek, jehož vrácení církev požaduje, církvi již nepatří od dob rakouského císaře Josefa II., ale má jej pouze propůjčen k užívání.

 

Poděkování za prašad a zkušenosti s ním

27. 12. 2011

Josef Šťastný, Jiří Vacek

Prašad je proto určitým druhem zasvěcení, které není také ničím jiným než předáním duchovní pomoci neboli milostí. Je proto roven jak šaktipatu, tak proměněné hostii. Proto jej máme chovat ve velké úctě a zacházet s ním s tím v souladu a v tomto duchu jej i přijímat. Jen tak z něj můžeme mít plný užitek.

 

Dalajlama je marxista

29. 12. 2011

Jiří Vacek

Se světem je to velmi špatné, když i hlava tibetských buddhistů se hlásí k marxismu. Prohlásil to v Praze 11. prosince na setkání ve filosofické fakultě. V souladu s tím požaduje spravedlivější rozdělení bohatství.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky