Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Zlá slepota

23. 3. 2011

Jiří Vacek

Kdo nerozpozná zlo jako zlo, jako Karel Čapek rozpoznal zlo komunismu, není dobrý, ale zlý člověk. Jen lidé pod vládou zla mohou vidět zlo – například komunistické, ale i katolické, jako dobro. To platí i o všech dalších stoupencích totalitních systémů, jedno zda politických či náboženských.

 

Proč odpovídám tomášovcům?

23. 3. 2011

Jiří Vacek

Pokud se pánům avatarům nelíbí, co píši, ať přestanou o mně šířit své lži, protože nebudu mít co vyvracet. Jelikož přicházejí se stále novým a novým lhaním, musím se bránit. Proč? Protože Goebelsovo tvrzení: „Stokrát opakovaná lež se stává pravdou“, vystihuje skutečnost, že neustále opakované lži nemyslící lidé pokládají za pravdu. Nevidím důvod, proč bych svým mlčením měl pomáhat v přijímání lží za pravdu. Nebráním tím jen svou osobu, ale i nauku, kterou se svými přáteli sdílím.

 

Poučení - překlady bible

23. 3. 2011

Jiří Vacek

... Překlad bible v otázce zabití člověka je značně pozměněn. Z původního židovského „nezavraždíš“ překladatelé udělali „nezabiješ“. Takových posunů významů a nesprávných překladů je v bibli celá řada. Ví se o nich, ale nikdo nemá sílu z úcty k tradici navrátit jí původní význam...

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky