Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Co bouře v Anglii prozradily

19. 8. 2011

Jiří Vacek

Ve zprávách o řádění lidské spodiny v těchto dnech v Anglii se projevila, pokud jsme pozorní, pravá tvář tak zvaných humanistů a jejich škodlivý vliv. Objevilo se, že na počátku policisté dlouho váhali se zákrokem proti lůze, aby se proti nim nepostavilo veřejné mínění a hlavně oni nepraví humanisté. Policie se proto dlouho bála vůbec zasáhnout. Je to skutečně hrozné, když vám zapálí auto a vyrabují obchod, protože se policie bojí...

 

Zamyšlení o jednotě

19. 8. 2011

Jiří Vacek

... Příznačné pro tento typ spisů je, že v nich zpravidla nenalezneme ani náznak nutnosti úsilí pro dosažení jednoty, žádný návod k praxi, nic. To svědčí o mnohém. Pravý učitel se pozná právě tak, že podává jasný návod, jakým úsilím lze jednotu dosáhnout. Vše ostatní jsou jen řeči, které buď nepřinášejí užitek nebo dokonce zavádějí.

 

Vzdát se Boha?

19. 8. 2011

Jiří Vacek

„Vzdejte se Boha pro Boha“ je Eckhartův vtipný bonmot; ale nebezpečný. Ego slabé ve víře a ovládané silami, které směřují do nebožského světa, jej pochopí po svém: Bůh neexistuje, není jej třeba hledat, ale máme se vzdát jeho hledání i jeho samého. Nic horšího než je právě toto, nás nemůže potkat. Pak nemáme jedinou naději na úspěch na stezce.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky