Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veřejné meditace podle Jiřího Vacka v Praze v roce 2024

   16. 12.

   13. 01.

   24. 02.

   09. 03.

   13. 04. 

   25. 05.

   22. 06.

 


Jde o dvouhodinová meditační setkání, která jsou veřejně přístupná všem zájemcům o přímou duchovní praxi.

Otevřeno od 13.00. Pokud si přejete na místě zakoupit/odebrat nějakou knihu z našeho e-shopu, napište nám to prosím předem na info@pratelejirihovacka.cz a my Vám ji tam přivezeme.

Meditace od 13.30 do 15.30.

Prováděná meditace je cvičení vnitřní pránájámy a meditace na pozorovatele. Je obsažena v autorově knize „Královská jóga“. Její prostudování pro získání největšího prospěchu je nezbytné.

Prvou hodinu provádíme vnitřní pránájámu. Po přestávce se věnujeme nalezení našeho pravého, Bohem nám daného Já neboli átmavičáře, jak ji učil Ramana Maháriši. Využíváme k tomu soustředění na pozorovatele, kterým každý stále jsme.

Tato stezka je popsána v knihách J. Vacka: „Královská jóga“ a „Učebnice átmavičáry“.

* * *

Na místě je třeba se zouvat, takže doporučujeme přezůvky s sebou, nebo lze samozřejmě do meditačky i jen v ponožkách či naboso. Sedí se na dřevěných židlích – je tedy vhodný i nějaký meditační polštářek.

Adresa: Centrum světla/Studio Dayal, Vyšehradská 1376/43, Praha 2 – Nové Město

mapka_karlak.jpg

Spojení:

Metro "B" stanice Karlovo náměstí, TRAM 14, 18 a 24, výstup stanice Botanická zahrada, vchod do domu hned naproti zastávce vlevo od bistra Tamarind Tree – zvonek DAYAL – po projití hlavním vchodem, dveře hned vlevo a pak po schodech do druhého patra (vše bude značené).

Ze stanice metra Karlovo náměstí lze na místo i dojít pěšky – je to cca 5-ti minutová procházka z Karlova náměstí rovně ve směru výstupu z metra po ulici Vyšehradská.

Pokud jedete autem, parkování je během víkendu ZDARMA na parkovací bílé zóně v ulici Trojická